måndag 28 februari 2011

Hej då Sydney!

Bara ett fåtal timmar kvar i Sydney nu. Det är lite vemodigt onekligen. Det skulle ta en livstid att se allt som finns att se i Sydney och kombinationen strand, vatten, båtar, bra krogar och skyskrapor är onekligen mycket tilltalande. Sen finns det förstås en del som man har hunnit tröttna lite på. Till exempel att mycket tid går åt bara till att transportera sig, även om man håller sig i centrala stan. Tar man en t-bana kan man få vänta i 10-15 minuter, även mitt på dan. Och om man promenerar fastnar man i absurt långa väntetider vid alla övergångsställen.
Nattlivet är förstås mycket varierande. Kontrasterna är fascinerande. Från Kings Cross med sin blandning av tandlösa heroinister, backpackers, sunkiga pubar och strippklubbar (men även helt ok barer och restauranger) till extremt ambitiösa ställen i city: takbarer med pool, atriumgårdar, vinprovningsmenyer, etc.
Dock är de inte i samma tidszon som man är van vid. Klubbar öppnar kl 20 och börjar ta inträde kl 20.30. Kl 21 är alla fulla som kastruller. När man ska hinna äta middag har vi inte riktigt förstått. Dessutom är det lite Jersey Shore-stämning på många av uteställena vi har varit på, men vi har säkert missat många av de bästa.
Nu blir det nya tag i Nya Zeeland. Ska bli skönt att ha sitt eget, och samma, krypin i tre veckor nu, om än bara en husbil. Ska försöka skaffa internet så fort vi kommer av planet men bli inte oroliga om plötslig radioskugga uppstår. Mobilen lär funka i alla fall. Kram!

Bild från färjan till Manley beach



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar