lördag 25 januari 2014

Första dagen på Praslin

Efter 24 timmar i landet finns det än så länge inget ont att säga om Seychellerna. Stränderna är minst lika vita som på bilderna och vattnet lika kristallklart blått. Temperaturen behagliga 26-28 i luften och möjligen någon grad mindre i vattnet.
Vi har svårt att förstå hur vi lyckats få så bra boende för en så relativt billig peng. Vi har en hel villa till vårt eget förfogande: kök, vardagsrum, tvättstuga, terrass samt inte mindre än två sovrum med varsitt badrum. Här skulle man lätt ha kunnat bo fyra personer. I anslutning till det lilla hotellet, bestående endast av två "villlor" till förutom vår, ligger en utmärkt restaurang där vi igår åt en fantastisk skaldjurspizza och imorse serverades frukost: valfria ägg med bacon, toast och färsk frukttallrik.
Stranden är mindre än 100 meter bort. De timmar vi var där idag var vi helt ensamma, tills hotellägaren kom ner och presenterade sig och bjöd in oss att titta på hotellets nybyggda del precis på stranden, snart öppningsklar.
Alla lokalbor är mycket vänliga. Så många andra turister har vi faktiskt inte sett än. Är tydligen lite lågsäsong mellan nyår och februari av någon anledning. Kanske är folk panka? För speciellt billigt är det inte. Å andra sidan är det inte dyrare än hemmma, snarare mer prisvärt. Middagen igår: Två (fantastiskt goda) pizzor, öl, färsk juice, vatten, gick på under 300 kr.
Har inte kommit på hur man lägger upp bilder via luren (HTC) på bloggen. Tips mottages. Tills vidare får alla glada bloggläsare nöja sig med text och fantasi. Kanske kompletera med Google. Grand Anse heter "vår" strand. Men den är finare i verkligheten!

1 kommentar:

  1. Jag googlade och åhhh så avundsjuk jag är nu!! Blev dessutom nästan arg av omdömena på Tripadvisor (för att dom var så fantastiska), så det är avundsjuka på riktigt det här ;)
    Har själv precis kommit hem från Åre där det var minus 23, haha. Men en helt fantastisk resa det med!
    Passa nu på att njuta ordentligt och uppdatera oss här hemma i Sverige.
    Hälsa J också.
    Kram!
    // Jenny

    SvaraRadera